onsdag 28 april 2010

LEVA får ny grafisk profil

När man ska ta en vision hela vägen till verkligheten är det mycket man måste tänka på. En av de sakerna är naturligtvis loggan. Efter en del funderande har vi kommit fram till att vi ville byta till något ännu enklare, något som är ännu mer LEVA. Och vi passar på att byta nu när vi ändå fortfarande är i fixartagen och har blåställen på. Loggan är gjord av Helena Bloom, grundare av LEVA Husfabrik och en av delägarna i LEVA Kungslador, och den är alldeles sprillans ny. Undvik att peta på skärmen om färgen inte har torkat ännu.

En pensel, lite ägg, linolja och rödockra – det behöver inte vara konstigare än så.

tisdag 27 april 2010

Barnens LEVA



Vi som arbetar med LEVA Kungslador har pratat mycket om barn när vi haft våra arbetshelger. Det har varit stora ämnen som var man bygger den bästa kojan, hur lång en lian ska vara och vilka träd som känns finast att sitta och filosofera under. Det är viktigt att LEVA ska kännas som en inspirerande plats också för barn, att det får vara en plats där man känner livet i sig och där fantasin får fritt spelrum. Astrid Lindgren sa att "allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi", och när det gäller fantasi är det svårt att konkurrera med medlemmar av det gåtfulla folket, det är därför de alltid kommer vara våra hedersgäster. Och som ni ser på bilderna befolkar de redan ladorna.

LEVA lyfter



Nu är det första LEVA-huset på plats vid LEVA-Kungslador efter att ha tillbringat en del tid i hamnkvarteren. I huset ska Helena Kedja bedriva par-, familj- och samtalsterapi. Läs mer om Helena och hennes verksamhet här.

måndag 19 april 2010

Pressbesök


I helgen hade vi pressen på besök och förutom att berätta om LEVA Kungslador tog vi naturligtvis tillfället att få bjuda på lite god mat. Susanne hade gjort saftiga pajer, Anna bidrog med en färgsprakande bulgursallad och en syrlig bönsallad, Eva hade med sig färskt härligt bröd och Katarina hade bakat skorpor och en helt underbar chokladtårta. Det var lätt att glömma att vi faktiskt var där för att arbeta ...

Läs gärna artiklarna i GA och GT! Och lyssna på radioinslaget på Radio Gotlands sajt! (Klicka på markeringarna.)

torsdag 15 april 2010


Äntligen får laduväggarna lite sol och värme. Och alla duktiga hantverkare som hjälper oss förverkliga våra idéer. Just nu görs det rör- och elinstallationer i det blivande köket, och tak och vissa väggar isoleras, och hela långsidan på ena ladan har fått sällskap av ett stråk av grus. Just där kommer framtida besökare att kunna kliva ut på gårdsplanen från kaféet. Väggen på långsidan kommer nämligen att få en öppning så att man kan ta en kopp rykande och en god macka och knalla rakt ut i klorofyllen. Eller så sitter man inne i svalkan och läser lite snyggt i en av alla bra böcker som vi kommer att sälja i vår antikvariathörna.

Ny familjemedlem


LEVA-kollektivet har fått en ny familjemedlem, en riktig karaktär, om än lite vingklippt just nu. Det är lätt att bli lite blyg när man precis kommit fram till sitt nya hem, men vi tror alla att hon ska komma att trivas hos oss. Vi hoppas också att hon ska få chansen att visa framhjulen i ett lite större sällskap snart, vi återkommer om det.

onsdag 14 april 2010

Skattkarta 2


Hej, här är en ny, ännu bättre, karta som tydligare visar hur området kring LEVA Kungslador kommer att se ut. Till exempel ser man att parkeringen kommer att rymma upp till hundra bilar, och i framtiden hoppas vi naturligtvis att det bara kommer att stå miljöbilar där. Eftersom ladorna ligger så nära Visby kan man även cykla, gå eller springa och samtidigt vara riktigt snäll mot miljön.

måndag 12 april 2010

Skattkarta


Här kommer en liten skattkarta över LEVA Kungslador, för att det ska bli lättare att följa vår resa under våren. Förutom att röja vid visningsområdet och skogsleken hann vi i helgen även med att öppna upp en passage mellan ladorna och äppellunden (till höger om skogsleken på kartan). Övergången kommer att ske genom en mur av grönska och oavsett om man har en filt eller en äppelkorg i handen kommer man att känna av att det är en speciell plats. Många av oss blev stående och tog bara in atmosfären en stund.

lördag 10 april 2010

Skogslek


Grupparbete vid LEVA Kungslador. Bakom all dimma döljer sig både LEVA Husfabriks visningsområde och en fantastisk skogslek. Idag har vi börjat göra området spring- och tittvänligt så att du ska kunna svinga dig i lianer, gunga, balansera, gömma dig i kojor och sedan gå och titta på jättefina hus.

onsdag 7 april 2010


Lite ögonblicksbilder från LEVA Kungslador i början av april. Mycket arbete återstår, men i mitten av juni öppnar vi!

Kungsladorna har en blogg!



LEVA Kungslador öppnar sin blogg idag, följ arbetet med att bygga en unik miljö utanför Visby!